'Verhaal dat inspireert' in het Spectrum

VEENENDAAL Veenendaal is één van de 700 steden wereldwijd waar een PechaKuchanight wordt gehouden. Woensdag 3 februari om 20.00 uur in het Spectrum aan het Kees Stipplein voor de derde maal. Volgens organisator Wim Oolbekkink staan ,,tien boeiende sprekers te trappelen om hun beste werk en inspiratie met het Veense publiek te delen in een prikkelend en inmiddels ook in Veenendaal bekend wordend presentatieformat."

Elke spreker krijgt met 20 slides van 20 seconden ruim zes minuten ,,om een verhaal te vertellen dat inspireert en tot nadenken aanzet." PechaKucha is Japans voor geroezemoes of gebabbel. Het vindt zijn oorsprong in Tokio en is bedacht door een architectenbureau als clubavond. Eenieder die over een idee of verhaal wil vertellen krijgt daartoe de kans.

Sprekers zijn ditmaal Henk Peter Dijkema (wetenschap van werkgeluk), Heleen Ligtelijn (dieetpsycholoog), Marije Stegenga (ethiek van alledag), Steven Donselaar (toekomst van mobiliteit), Harm Rozie (collectieve intelligentie), Jelle Ganzeveld (klantgeluk), Albert van Kooten (betekenis van het papieren boek), Johan Huibers en Wim Aalbers (wat Veenendaal mooi maakt) en Mieke Amptmeijer-Spronk (van een verhaal een vertelling maken). In de voorverkoop kost een toegangskaart tien euro, aan de zaal 12,50 euro.