Verenigingen 'met de handen in het haar'

VEENENDAAL De verenigingen die sinds jaar en dag gebruik maken van de Veenendaalhal en daar 1 februari uit moeten omdat de hal wordt gesloopt, zitten ,,met de handen in het haar." Dat zegt bestuurslid Geurt Roseboom van de Veenendaalse Konijnen en Pluimveefokkers Vereniging (VKPV). De verenigingen die daar hun clubshows, rommelmarkten en andere evenementen houden staan over enige maanden daadwerkelijk op straat.

,,Wij hadden een alternatief gevonden, het voormalige pand van Setter House aan de Nijverheidslaan. Alleen de gemeente moest nog medewerking verlenen, maar dat gebeurt dus niet. De in hun ogen geringe parkeermogelijkheden zijn een onoverkomelijk probleem en daar valt kennelijk niet over te praten. Er wordt trouwens met ons in het geheel niet gesproken over andere mogelijkheden", aldus Roseboom. ,,Het liefst blijven we zitten waar we zitten, maar dat is een gepasseerd station. Hoewel het onbegrijpelijk is want er zijn de komende jaren toch geen ontwikkelingen in die hoek." Roseboom en de bestuursleden van de andere verenigingen worden er moedeloos van. Zij ervaren in hun visie niet anders dan tegenwerking van het college.

,,De gemeente wil ons naar gebouw de Basiliek hebben, maar daar kost één dag huur voor verenigingen 2.000 euro. Als wij vier dagen onze show hebben zouden wij 10.000 euro moeten betalen en dat is niet op te brengen voor verenigingen die financieel net rond kunnen komen. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om dat te beseffen. We zitten in de put en weten nu eigenlijk ook niet meer hoe het verder moet." Behalve de VKPV maken van de Veenendaalhal onder meer ook de Veenendaalse Vogelvrienden, de Nationale Vlaamse Reuzen Club, postzegelvereniging Globe, de Cano Corso Club, de Nederlandse Kuif- en de Baardkuif hoenderclub gebruik.