Verdachten van grote autokraak Veenendaal in beeld (video)

VEENENDAAL Autokrakers wisten in de nacht van 24 op 25 mei in Veenendaal zes auto's te kraken met als doel het stuur met de airbag en het navigatiesysteem mee te nemen. De politie kon recent duidelijke beelden van de daders laten zien.

Eén van de slachtoffers, die aan het Mahlerpad woont, heeft een bewakingscamera bij zijn woning. Daarop is te zien hoe rond 03.30 uur twee mannen de auto van de bewoner, een Audi A4 Avant, openbreken. Ze stappen in en zitten ongeveer tien minuten in de auto terwijl ze vakkundig de middenconsole en de airbag eruit halen.

REEKS AUTOKRAKEN De autokraak staat niet op zichzelf. Naast het Mahlerpad werden er twee auto's gekraakt op de Appelvink, en ook was het raak op de Distelvink, Debussystraat en de Sweelinckstraat. Mogelijk zijn deze kraken door dezelfde daders gepleegd. De auto's waren niet alleen Audi's, maar ook BMW's en een Mini, meldt de politie.

SIGNALEMENTEN De eerste verdachte is een blank tot lichtgetinte man met kort, donker haar en een baardje. Hij droeg een jas waarvan de bovenste helft donker en de onderste helft licht van kleur is, met een capuchon met sluitkoordjes.

De tweede verdachte is hoogstwaarschijnlijk een blanke man met een donkere jas met lichte elleboogstukken en een capuchon. Opvallend detail is de lichte onderrand en een opvallende, horizontale baan op de rug. De verdachte droeg lichte schoenen met donkere accenten.

Iedereen die de verdachten herkent, kan de politie bellen op de tiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Online een tip geven kan ook, met het meldformulier op www.politie.nl of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bron video: Bureau Hengeveld/RTV Utrecht