• Politie

Verdachte diverse inbraken op heterdaad betrapt

RHENEN De politie is op zondag 17 juni 2018 omstreeks 03.00 uur naar de Spoorbaanweg in Rhenen gestuurd in verband met een heterdaad woninginbraak. 

Een getuige heeft twee mannen gezien welke er vandoor waren gegaan. De politie heeft direct in de omgeving gezocht naar de verdachten. Na een tijdje zoeken zag een agent twee mannen ter hoogte van De Hollentoren in Rhenen. Deze mannen zijn bekenden van de politie. Na het zien van de politie gingen de mannen er snel vandoor op de fiets, beide een andere kant uit.

De agent te voet verloor de verdachten uit het oog. Door de toegesnelde agenten kon toch een van de twee verdachten worden aangehouden, ter hoogte van het zwembad in Rhenen. De man, een jongen van 18 jaar uit Veenendaal, werd overgebracht naar het bureau in Veenendaal. De man had diverse inbrekerswerktuigen bij zich. Deze zijn in beslag genomen door de politie. 

ONDERZOEK In de ochtend maakte de wijkagent kennis met de aangehouden verdachte. Deze herkende de verdachte van beveiligingscamera's van een voetbalclub uit Elst waar op 7 juni 2018 was ingebroken. De afgelopen weken is er met regelmaat ingebroken in sportcomplexen in onze regio waar deze verdachte mogelijk mede voor verantwoordelijk is. Dit wordt moment door de recherche en forensische opsporing onderzocht.