• Veilig op Weg

Veilig op Weg in Elst

ELST De leerlingen van groep 8 van basisschool 't Startblok hebben vrijdag de les 'Veilig op Weg' gekregen. De kinderen kregen een theorieles aan de hand van een online film in de klas. Daarna gingen de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar stond voor de praktijkles.

„Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas goed hoe belangrijke het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. De twee vuistregels 'blijf rechts en ruim achter een vrachtauto en houd minstens drie meter afstand' zijn daarbij heel belangrijk", aldus een medewerker van Veilig op Weg.

VOORLICHTING Waar kinderen en grote voertuigen elkaar ontmoeten, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto's.

Veilig op Weg is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo'n 1500 basisscholen bezocht.