Veensteken: Veense Post

Ik las onlangs de Vooruitstrevende, Vrijzinnige, Vrolijke, Vernieuwende en Vergroenende uitgave van de Veense GroenLinks. Het acht pagina's tellende full color blad ziet er goed verzorgd uit. Hoewel men ook oude koeien uit de sloot haalt is men over het algemeen uiterst actueel. Enkele verassende artikelen wil ik u niet onthouden.

Henk Roor beschrijft op zijn geheel eigen wijze het uitgraven van de Brouwersgracht. Hij refereert naar de raadsbespreking van jaren geleden om water terug te brengen in het centrum van Veenendaal. Roor: ,,De VVD-fractie omschreef het idee om een Brouwersgracht aan te leggen destijds bij wijze van kwaliteitsoppositie als een plan met een 'overbodig slootje' dat vooral zou leiden tot 'veel verdrinkingsgevallen.'' Roor is in zijn sas dat ,,ook VVD wethouder Hollander vol overtuiging meewerkt aan de realisering van de plannen…''

Ook trof ik een opsomming van gemiddelde inkomens. De wijk Salamander scoort 45.800 euro per jaar. Wijk Engelenburg/Grote Pekken haalt de 23.000 euro niet terwijl men in Dragonder-Oost de 35 mille aantikt.

In het blad staat verder dat GroenLinks erg actief is geweest. Zes leden liepen op 14 mei tijdens de 'Nacht van de Vluchteling' mee door het centrum van Rotterdam. De 1.700 gesponsorde lopers liepen 620.000 euro bij elkaar. De zes gesponsorde Veenendalers, die de 10 kilometer liepen, hadden aan hun gift te zien geen sponsors uit de wijk Salamander. De zes Groenlinksers kwamen niet verder dan 40 euro per persoon.

Een TOP notering in de sponsorlijst bij TOP lopers of TOP teams zat er helaas niet in. 'Wie het kleine niet eert is het grote niet weert', moeten we maar denken.

Aart Aalbers