Veensteken: Palmboom

Ik had nooit gedacht dat het in de geschiedenis van Veenendaal voor zou komen. Vrijdagavond wordt namelijk het strand officieel geopend en dan is er een mega grote picknick om het strandseizoen in te wijden. Gitaar, kleedje en een stokbroodje: dat is alles wat je nodig hebt voor een geslaagde picknick aan het Landjepik Stadsstrand.

Veenendalers zijn in het algemeen enthousiast. Gelukkig maar! Niets zo erg als een leeg strand. De Facebookpagina van het Stadstrand staat vol met enthousiaste berichtjes, en ik denk zomaar dat het vrijdagavond erg druk gaat worden. Toch hoor ik hier en daar nog wat gematigde dorpsgenoten. We hebben bijna een strand. Maar waar is dan het water waar je je grote teen in kan steken als de temperatuur gaat stijgen?

Natuurlijk is dit een goede vraag. We kunnen het ons nu nog nauwelijks voorstellen, maar het gaat ooit een keer warm worden. En dan lig je toch droog te koken op het strand. Maar wat maakt dat eigenlijk uit? Van een vreselijk, kaal veld in ons bruisende centrum zijn we overgegaan naar een plek waar je gewoon fijn kan chillen onder de palmbomen. Tot dan!

Annelisa van Beek