Veensteken: Flitspaal

Onlangs reed een al wat oudere mevrouw met haar scootmobiel met zo'n snelheid door de Corridor dat ze nabij de V&D de twee kolossale schuifdeuren van de uitgang compleet ramde. De ruiten van beide deuren waren totaal versplinterd. Gelukkig voor haar waren ze van gelaagd glas anders was ze wellicht gewond geraakt.

Gelukkig heb ik geen verstand van scootmobiels maar op internet zag ik dat er een low en high schakelaar op het dashboard zit. Bij de betreffende dame zal die wel op high hebben gestaan. In volle vaart reed ze richting de automatische deuren. Deze waren echter niet zo snel dan het racemonster van mevrouw.

Weet je dat ik scootmobiels maar ook rollators een super uitvinding vind? Toen ik jong was, zeg maar zo'n veertig jaar geleden, waren er geen scootmobiels en rollators. Iedereen die niet meer zo best kon lopen zat thuis achter de geraniums. Er was in het hele Veen maar een enkel iemand te vinden die in een rijdende stoel zat. Ik ken eigenlijk alleen maar de man uit Veenendaal-Zuid die met de armen fietste. Als ik nu uit het raam kijk komt er elk kwartier wel één langs rijden. Soms rijden ze zo hard door de bocht dat ik mijn ogen dichtknijp omdat ik bang ben dat de machinist uit de bocht zal vliegen met alle gevolgen van dien.

Kort na het ongeluk kwam ik de Corridor binnenwandelen. De monteurs waren nog druk bezig om de ontzette deur weer in de rails te krijgen. Toen ik met een Corridor winkelier over het ongeluk sprak, vertelde hij dat een andere scootmobieler eerder die ochtend een reclamebord omver gereden had. ,,Ik denk dat we maar flitspalen voor scootmobiels moeten plaatsen", zei de man droogjes.

Aart Aalbers