Veensteken: Dichten

Ik vind het lastig om ergens langs te lopen zonder het te lezen. Vooral de gedichten van Kees Stip die op verschillende plekken in het centrum hangen, zorgen er elke keer weer voor dat ik net even wat langzamer ga lopen. Toch even lezen. Wat stond er ook alweer? Vervolgens zorgen de gedichten ervoor dat ik wat vrolijker dan anders doorwandel. Ook op de plek waar ik veel tijd door breng, station Veenendaal Centrum, hangt zo'n vrolijk gedicht. Fijn als je met bibberende benen en vijftien minuten vertraging op het station staat.

Misschien hangen er op andere plekken ook nog wel gedichten. Zo weet ik er nog een exemplaar te vinden in de bibliotheek, over een wortel die niet van marsepein blijkt te zijn. Het klinkt misschien wat vreemd in de oren, maar het is zeker waard om die eventjes op te zoeken. Bij de roltrappen in de Cultuurfabriek kan je hem vinden.

Het wordt maar weer eens bevestigd: Veenendaal houdt van poëzie. Volgende week zaterdag kan je je gedichtenhart namelijk weer helemaal ophalen. Een mobiel gedichtencafé strijkt dan neer in de Cultuurfabriek, waar je helemaal los kan gaan met je eigen rijmerij. Klinkt gezellig, zo'n creatieve zaterdagmiddag. En mocht je nou geen dichttalent hebben kan je altijd nog mijn favorieten lezen in op verschillende plekken in het centrum. Deze korte teksten zorgen zeker weten voor een glimlach.

Annelisa van Beek