• Harrie Muis
  • Harrie Muis

Veense kinderen treden op bij Pink Floyd Project

VEENENDAAL Het inmiddels ruim tien jaar bestaande Pink Floyd Project heeft de handen ineen geslagen met de Nederlandse kinderrechtenorganisatie KidsRights. Om hun werk ook in Nederland voortdurend onder de aandacht te blijven brengen is er onder meer een speciaal project bedacht: een plaatselijk kinderkoor zingt mee tijdens een show van Pink Floyd Project. In Veenendaal zullen daarom kinderen van basisschool Wereldkidz Mozaïek Petenbos gezamenlijk gaan optreden met de band. Plaats van handeling is de Basiliek in Veenendaal en wel op 1 juni.

KidsRights komt op voor kwetsbare kinderen en steunt lokale ontwikkelingsprojecten wereldwijd. Bovendien richtte KidsRights in 2005 de Internationale Kindervredesprijs op. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor kinderrechten en de situatie van kwetsbare kinderen.

Aan de optredens van het Pink Floyd Project werken kinderen mee van lokale scholen. Niet alleen zingen zij mee bij het nummer 'Another brick in the Wall', maar óók vragen zij aandacht voor kinderen in de rest van de wereld die het niet zo goed hebben als zijzelf.

VORM EN KLEUR Wereldkidz Mozaïek Petenbos is een openbare Daltonschool in de Wijk Petenbos in Veenendaal. De school biedt opvang en onderwijs aan kinderen van 2 tot 13 jaar. De school staat voor zelfstandigheid, betrokkenheid, samenwerking en reflectie. Ook biedt de school onderwijs op maat onder het motto 'Geef vorm en kleur aan je toekomst'.

De school werkt al enkele jaren samen met Pink Floyd Project en Kids Rights. ,,Een geweldige ervaring voor de kinderen en mooi om iets te kunnen bijdragen aan het werk van Kids Rights. We zijn ieder keer weer trots op onze bijdrage. Uniek is de komende samenwerking bij de akoestische show in de Basiliek. Eigenlijk is het grote kinderkoor altijd te vinden op de XXL shows, maar nu in een kleine setting van 10 enthousiaste leerlingen", aldus meester Arie van de school.

ERFGOED Met ruim twintig songs worden de vele 'Floydians' meegenomen op reis door het erfgoed van vijftig jaar Pink Floyd: van de psychedelische periode met Syd Barrett, de invloed van Roger Waters tot en met het recente werk van David Gilmour. De trip down memory lane is inclusief quadrafonisch zaalgeluid, audiosamples, een grootse lichtshow, spectaculaire lasereffecten, drie videoschermen met kunstzinnige visuals en de voor Pink Floyd zo herkenbare attributen. Last but not least: de voorstelling wordt muzikaal gedragen door muzikanten met een diepgewortelde liefde voor de muziek van één van meest invloedrijkste bands ooit. Pink Floyd Project tourt inmiddels al meer dan 10 jaar met succes door Nederland.

Bron video: PinkFloydProject.nl