Veense bedrijfsbrand in Opsporing Verzocht

VEENENDAAL Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de brandstichting bij twee bedrijven in Veenendaal in juni 2014.

De brand woedde in de nacht van 28 op 29 juni 2014 op het terrein van het bedrijf Jan Zandbergen in Veenendaal. Het vuur sloeg ook over naar een naastgelegen bedrijf. De brandweer had de handen vol aan het vuur, dat ook nog onder hoogspanningsmasten woedde. De schade liep in de tientallen miljoenen euro's.

Er bleek al snel sprake van brandstichting, in Opsporing Verzocht worden bewakingsbeelden van de brandstichter in actie getoond. Op beelden van bewakingscamera's is te zien hoe de man even na middernacht het terrein oploopt en rondkijkt bij stapels pallets. Ook is te zien hoe hij snel wegloopt als er vlammen oplaaien bij de pallets. In totaal steekt de man op drie plekken pallets in brand. Het vuur is zo hevig dat de hoogspanningskabels die boven het terrein hangen, breken en dreigen te vallen. Daardoor wordt het bluswerk van de brandweer belemmerd en duurt het tot 09.00 uur 's ochtends voordat de brand is geblust.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond uitgezonden, om 20.30 uur op NPO1.