Veenendalers gaan 'boeven vangen'

VEENENDAAL Politie Veenendaal gaat deze week samen met inwoners 'op boevenjacht'. Het gaat om een oefening. Om die zo realistisch mogelijk te maken, wordt het moment en de locatie van de oefening nog niet verteld.

,,Voor de oefening  kruipt een aantal acteurs in de huid van inbrekers, waarna we samen met alerte en gemotiveerde inwoners zullen proberen deze fictieve inbrekers op te sporen en aan te houden'', legt de politie uit.

Veenendaal kent tal van WhatsApp buurtpreventiegroepen en bovendien veel Burgernetdeelnemers. ,,Om te zorgen dat de deelnemers van deze uitstekende initiatieven in 'heterdaadsituaties' goed samen kunnen werken met de politie, willen we dit samen zo realistisch mogelijk gaan trainen. Om dat realistisch te kunnen doen, verklappen we het exacte moment van de oefening nog niet.''

Dit soort oefeningen hebben volgens de politie van Veenendaal in het verleden al hun vruchten afgeworpen. ,,Buurtbewoners leren verdacht gedrag beter te signaleren, maar vooral ook hoe te handelen wanneer iemand zich verdacht gedraagt. Daarnaast ervaren zowel onze collega's als buurtbewoners hoe we elkaar snel en effectief kunnen voorzien van informatie die ons allemaal helpt.''

Mensen die mee willen doen moeten deze week Burgernet in de gaten houden. Aanmelden voor Burgernet kan via deze link. Meer info over WhatsApp buurtpreventie? Kijk dan hier.