• Politie

Veenendalers aangehouden voor auto-inbraak en winkeldiefstal

VEENENDAAL De politie heeft donderdagmiddag twee mannen uit Veenendaal aangehouden in Amerongen en Leersum. Ze worden verdacht van een auto-inbraak en een winkeldiefstal.

De politie Utrechtse Heuvelrug kreeg aan het begin van de donderdagmiddag een melding van een mogelijke heterdaad auto-inbraak in Elst. ,,Samen met de Politie Rhenen en Politie Veenendaal hebben wij uitgekeken naar twee mogelijke verdachten", schrijft de politie op Facebook. Door de melder werd een goed signalement opgegeven waardoor de eerste verdachte, een 45-jarige man uit Veenendaal, snel kon worden aangehouden op de Burgwal in Amerongen.

,,Een half uur na deze eerste aanhouding kregen wij een melding van een heterdaad winkeldiefstal bij de Albert-Heijn in Leersum. Ook hier kon de melder een goed signalement geven van de verdachte.'' Meerdere politie-eenheden hebben gezocht naar de verdachte in deze zaak. Hierbij werd onder andere een scooter gevorderd van een behulpzame burger. Met de geleende scooter, diverse politie eenheden en enthousiast winkelpersoneel van de Albert Heijn kon de verdachte, een 29-jarige man uit Veenendaal, korte tijd later worden aangehouden in de straat De Tienden in Leersum.

Het signalement van de verdachte in Leersum komt overeen met het signalement dat is genoemd bij de gepleegde auto-inbraak in Elst. De verdachte zal voor beide feiten worden verhoord en is overgedragen aan de Politie Veenendaal.