• Politie

Veenendalers aangehouden na wilde achtervolging

VEENENDAAL Twee Veenendalers, van 22 en 25 jaar, zijn vrijdagavond aangehouden voor een inbraak in Heerde. Een man zag in Heerde twee mannen rond zijn bedrijf lopen en hij vertrouwde het niet. Het duo sloeg op de vlucht in een auto en dat was het begin van een achtervolging, die uiteindelijk in Apeldoorn eindigde. 

De man die het duo gezien had, zette zelf de achtervolging in. Bij Wapenveld verloor hij de auto echter uit het zicht, maar gelukkig had hij het kenteken opgeschreven. Dat kenteken gaf hij door aan de politie. Agenten begonnen in de buurt van Heerde en Wapenveld een zoektocht naar de auto, maar die leek verdwenen.

ACHTERVOLGING Even later belde de melder opnieuw: een bekende van hem had de auto zien rijden bij Wezep en had de achtervolging ingezet. Die achtervolging ging over de A50 richting Apeldoorn. Bij Apeldoorn-Noord stopte de auto, de twee mannen die erin zaten renden allebei weg via de tuinen van huizen in die buurt.

AANGEHOUDEN Agenten in Apeldoorn-Noord hadden de omgeving afgezet. Eerst vonden ze niets, maar een buurtbewoner gaf door dat er een man in een tuin was gezien. Dankzij die melding werd de eerste verdachte aangetroffen. Kort daarna kon ook de tweede verdachte worden aangehouden. 

INGEBROKEN] Tijdens de zoekactie kreeg de politie een melding uit Heerde dat er eerder die avond was ingebroken. Of de Veenendalers met deze inbraak te maken hebben, wordt nu onderzocht.