• Archief BDUmedia

Veenendaler (19) vast voor ernstige mishandeling in Arnhem

VEENENDAAL Een 19-jarige inwoner van Veenendaal is maandagavond aangehouden voor een ernstige mishandeling op Koningsdag in de Ketelstraat in Arnhem. Hij meldde zich op het politiebureau nadat op Omroep Gelderland aandacht aan de zaak besteed werd.

Twee broers uit Lunteren van 14 en 18 jaar werden op 27 april op de Ketelstraat rond 18.00 uur door meerdere personen mishandeld. De oudste van de broers verklaarde per ongeluk tegen een onbekende man te zijn gebotst in alle drukte. Vrijwel direct daarna werd hij hard geslagen en geschopt door een groep van ongeveer 9 a 10 personen. Zijn jongere broer schoot hem te hulp en werd ook geslagen in zijn nek en tegen zijn kaak. Beide slachtoffers moesten per ambulance naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen.

CAMERABEELDEN Van het incident zijn camerabeelden beschikbaar die getoond werden in het opsporingsprogramma BureauGLD van Omroep Gelderland. Mede dankzij dat programma werd de identiteit bekend van de verdachten. De 19-jarige Veenendaler meldde zich maandagochtend in het politiebureau waarna hij werd aangehouden. De politie verwacht de komende tijd meer aanhoudingen in de zaak.