• Privébezit Brekelmans

Veenendaalse wil doorbreken op tv

VEENENDAAL Het was wat onwennig toen Elisa Brekelmans zichzelf voor het eerst op televisie zag, maar als het aan de 21-jarige ligt dan wordt dit snel gewenning. Al langer heeft zij de ambitie om op de landelijke televisie te komen en sinds anderhalf jaar is de inwoonster van Veenendaal bezig die droom waar te maken.

Jeroen van der Veer

Soms zit Brekelmans uren op de filmset te wachten voordat ze haar acteerwerk kan tonen. Het is nu nog vaak een loopje, een kort gesprekje of een scene. Doordat ze regelmatig gevraagd wordt voor een figurantenrol hoopt ze langzaam in het televisiewereldje te komen en zo haar droom waar te maken. ,,Om dat te bereiken, moet je onderaan de ladder beginnen. Dat zijn de figurantenrolletjes en die doe ik oprecht met alle plezier."

MILJOENEN KIJKERS De inwoonster van Veenendaal schitterde al in diverse commercials en series. Veel mannen zullen haar blonde lokken gezien hebben tijdens een avondje voetbal kijken. ,,Ik heb bijvoorbeeld aan de Veronica Champions League-reclame meegewerkt", zegt Brekelmans trots. Deze wordt in de pauze van de wedstrijd uitgezonden. ,,Soms besef ik niet hoeveel mensen het dus zien. Als je erover nadenkt, is dat eigenlijk best vreemd. Dat zijn er misschien wel miljoenen."

Het lijstje waarin de 21-jarige is te zien, is al groot. Zo speelde ze laatst nog in 'Komt een man bij de dokter', maar staan Flikken Rotterdam, All You Need Is Love, Bon Bini Holland en commercials voor Domino's Pizza en Centerparks ook op haar cv. ,,Dat is inderdaad een aardig lijstje, maar ik wil meer", zegt ze met een stralende lach. ,,Zoals je merkt is het voor mij nooit genoeg."

ONWERKELIJK Het zijn lange dagen die Brekelmans maakt. Naast haar vaste baan als zwemonderwijzeres bij Zwembad Dukenburg, is ze dus ook vaak op filmsets te vinden. Daar kijkt de 21-jarige haar ogen uit. ,,Het is een heel andere wereld. Er gebeurt zoveel om je heen en er zijn veel mensen aanwezig. Op televisie besef je dat eigenlijk niet. Dan zie je een reclame van een halve minuut, terwijl je in werkelijkheid daar een hele dag mee bezig bent geweest."

Regelmatig gebeurt het dat de 21-jarige Veenendaalse zichzelf ziet tijdens één van die fragmenten. Toch was de eerste keer op televisie voor haar een verrassing. ,,Mijn moeder keek nog even tv, toen ik al aan het slapen was", aldus Brekelmans. ,,Opeens zag ze een bekend gezicht voorbij lopen en toen ze het terugspelde, zag ze mij. Ik werd wakker gemaakt en samen keken wij het diverse keren terug. Het was echt heel onwerkelijk om jezelf te zien."

KANS Want ondanks dat Brekelmans zichzelf dagen opoffert voor de opnames, kan het zomaar zijn dat ze niet eens in beeld komt. Een risico dat zij maar wat graag neemt. ,,Ik had als doel om op televisie te komen en dat is nu inmiddels gelukt. Toch wil ik meer en daar werk ik hard voor. In een serie spelen of presenteren lijkt mij helemaal geweldig. Hopelijk krijg ik ooit die kans."