• Foto AberMedia

Veenendaalse inbreker door politiehond gebeten

VEENENDAAL Een van inbraak verdachte Veenendaler is zondagnacht in Barneveld door een politiehond gebeten. Dat gebeurde bij zijn aanhouding. Naast de Veenendaler werden nog twee mannen ingerekend. Het trio werd betrapt na een melding van een verdachte situatie.

Agenten zetten in de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.10 uur een zoekactie op touw nadat getuigen enkele personen onder verdachte omstandigheden hadden gezien in de omgeving van de Notarisappel in Barneveld. Ook waren er breekgeluiden gehoord. Kort na aankomst zagen agenten een 17-jarige Barnevelder wegrennen. Tijdens zijn vlucht gooide hij ook inbrekersgereedschap van zich af. De jongen kon na een korte achtervolging worden achterhaald.

POLITIEHELIKOPTER Even later werd een 29-jarige Barnevelder in de buurt aangetroffen. Omdat er sprake zou zijn van drie personen werd ook de hulp ingeroepen van de politiehelikopter, die de derde persoon aantrof: een 23-jarige man uit Veenendaal. Bij zijn aanhouding raakte de Veenendaler lichtgewond door een beet van een politiehond. Uit onderzoek bleek dat er geprobeerd was in te breken bij een van de huizen aan de Notarisappel.