Veenendaalse helpt vluchtelingen in Griekenland

VEENENDAAL De 38-jarige Annemarie van Kempen-Manteau uit Veenendaal gaat naar het Griekse eiland Lesbos om vluchtelingen te helpen. De moeder van drie kinderen is een actie begonnen om geld in te zamelen. Annemarie werkt samen met de Stichting Hulpactie Bootvluchtelingen, die werkers ter plaatse heeft.

Momenteel komen op het Griekse eiland Lesbos dagelijks veel boten met vluchtelingen aan. De uitgeputte en hongerige mensen worden ondergebracht in kampen, waar grote groepen op elkaar leven en er geen voorzieningen zijn. De slaapplekken worden gecreëerd door kartonnen dozen, sommige mensen hebben een tentje waarin zij kunnen slapen. Er is een groot tekort aan water en voedsel. Daarbij zijn de hygiënische omstandigheden slecht. Annemarie komt in actie vanuit haar christelijke levensovertuiging. ,,Natuurlijk kan ik het vluchtelingenprobleem niet oplossen. Wél kan ik daar Gods liefde laten zien door de vluchtelingen te helpen."

In overleg met Stichting Hulpactie Bootvluchtelingen verblijft de verpleegkundige van 5 tot en met 17 september op het Griekse eiland Lesbos. Het is de bedoeling om vluchtelingen aan land te helpen, hen te voorzien van droge kleren, water, voedsel en eventueel medische verzorging te geven. Ook hoopt zij de vluchtelingen van goed schoeisel te voorzien, aangezien ze een lange tocht voor de boeg hebben. Alleen al op Lesbos moeten vluchtelingen 70 kilometer lopen. Deze schoenen heeft de Veenendaalse al eerder ingezameld en verscheept naar Lesbos. Ook zullen ze zwangere vrouwen, moeders met kinderen en ouderen vervoeren naar een plek om te overnachten.

Annemarie betaalt de reis- en verblijfkosten zelf. Wel doet ze een beroep op de bevolking van Veenendaal en omgeving. ,,Er is geld nodig om hulpgoederen als babyvoeding, luiers, vitaminen en schoenen uit Nederland mee te nemen. Ook is geld nodig om ter plaatse voedsel en water te kopen.'' Wie wil helpen of gewoon meer wil weten, kan terecht op de facebookpagina van Annemarie van Kempen.

Label:

Vluchtelingen