• Aart Aalbers/BDU

Veenendaals Bouwdorp nu al uitverkocht

VEENENDAAL Het jaarlijkse traditionele Bouwdorp in de zomervakantie is ditmaal, één maand voor aanvang, uitverkocht. Dat is nog niet eerder gebeurd. Alle 750 weekkaarten zijn in de voorverkoop ook daadwerkelijk verkocht.

Gerard van Wijk

Voorzitter Saskia van de Graaf van Bouwdorp is door veel ouders benaderd met de vraag of er nog kaarten zijn. ,,Die zijn er niet, op is op. Met 750 kinderen is het vol, het terrein dat we ter beschikking hebben is niet groter. De mensen kunnen op Facebook een vraag plaatsen. Er kunnen kinderen zijn die wel een kaart hebben, maar om een of andere reden niet kunnen komen."

Bouwdorp wordt gehouden van maandag 15 tot en met donderdag 18 augustus in het Stadspark, ingang Tinneweide. Van de Graaf is verrast door de vele reacties die zij heeft ontvangen op een eerdere oproep in de krant, op Facebook en de website, om vrijwilligers.

Het thema van Bouwdorp is dit jaar duurzaamheid. ,,Met deze titel in gedachte en het kostenplaatje, hebben we besloten het verven van de hutten uit het programma te halen. We begrijpen dat dit een teleurstelling kan zijn voor de kinderen. Ze missen een vertrouwde activiteit die al jaren op het programma staat, door het verven konden ze iets extra's aan hun hut toevoegen. De verf wordt vervangen door stoepkrijt. Ook een leuk materiaal om de hut te versieren, maar minder milieubelastend. We hebben het stoepkrijt uitgeprobeerd en het pakt goed, ook na een regenbui zat het er nog op", aldus Van de Graaf.