• Foto: Aart Aalbers/BDU

Veenendaal sluit RetailDeal met ministerie

VEENENDAAL Veenendaal sluit deze week een zogeheten RetailDeal met het ministerie van Economische Zaken. Minister Kamp ondertekende november vorig jaar een overeenkomst met 31 gemeenten waarin afspraken zijn vastgelegd over het aantrekkelijk houden van winkelstraten en de toekomst van de detailhandel. Veenendaal hoorde niet bij deze eerste groep gemeenten, maar doet nu wel mee. Wethouder Marco Verloop ondertekende de RetailDeal.

Gemeenten beloven dat ze hun winkelgebieden gaan versterken in samenwerking met winkeliers, horeca, vastgoedondernemers, culturele instellingen en bewoners. Het gaat er volgens de minister om gezamenlijk een visie en een concreet actieplan te maken. ,,Benoemen op welke plekken winkels kansrijk zijn en op welke plekken niet, om leegstand te voorkomen. Samen naar aantrekkelijke winkelgebieden toe werken." Naar schatting is er dertig procent overcapaciteit aan vierkante meters winkel.

,,Dit is het officiële tekenmoment, maar we zijn in Veenendaal al bezig met het nadenken over het aantrekkelijk houden van het kernwinkelgebied en met concrete plannen. Investeren in retail en aansluiting zoeken met de netwerken van het ministerie en de andere gemeenten", aldus de wethouder.