Veenendaal: 'Samenwerking onderhoud openbare ruimte'

VEENENDAAL In Veenendaal is deze maand het Project VOOR gestart. VOOR staat voor Veenendaals Onderhoud Openbare Ruimte. Gemeente Veenendaal, Koninklijke Ginkel Groep, Van Dijk Groenvoorzieningen, IW4 en ACV hebben woensdag hun handtekening gezet onder de afspraken, waarmee ze voor de komende drie jaar met elkaar verantwoordelijkheid nemen voor het beheer van de openbare ruimte in Veenendaal. 

Christian Vink is de projectleider van dit project. Christian heeft in het verleden gewerkt bij de gemeente Veenendaal en is afkomstig uit de IW4-organisatie. Hij heeft zin in deze opdracht. ,,Mijn uitdaging is om de expertise van alle partijen maximaal te benutten, zodat de openbare ruime in Veenendaal er nog beter uit gaat zien, zonder dat lasten voor de burgers omhoog gaan.''

Ook zijn er afspraken gemaakt over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en over een slimmere en efficiëntere uitvoering van de beheerwerkzaamheden. Daarnaast gaan de vijf partijen samen zoeken naar innovatie, vernieuwing en verduurzaming van het beheer in de openbare ruimte.

Wethouder Frits Beckerman zegt over deze stap in de samenwerking: ,,Dit is goed voor Veenendaal, zowel als het gaat om de kwaliteit van de straten, de stoepen en het groen in Veenendaal, maar vooral zal door de samenwerking de bestaande expertise meer rendement opleveren in de meest brede zin van het woord." 

Dat geldt ook voor de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn nu al negen werkervaringsplaatsen gerealiseerd, met uitzicht op langdurige contracten, inclusief scholing en doorgroei. Vooral voor jongeren uit het praktijkonderwijs biedt deze samenwerking kansen.

Beckerman is vooral blij met dit resultaat van de samenwerking. ,,De unieke mix van deze partners, inclusief de commerciële partijen, biedt kansen in dit opzicht. Dit is precies waarvoor we deze samenwerking zijn gestart."