• Lucas van Roekel kijkt uit naar zijn avontuur in Engeland.

    Privebezit Van Roekel

Veenendaal raakt zijn grote 'kleine ster' kwijt

VEENENDAAL In 2015 zag het grote Nederlandse publiek voor het eerst het vrolijke gezicht van Lucas van Roekel en inmiddels is zijn ster rijzende. De inmiddels 17-jarige heeft al diverse (grote) optredens achter zijn naam, zit in een bekende band en gaat binnenkort Veenendaal verlaten voor Engeland.

Jeroen van der Veer

De inwoner van Veenendaal was veertien jaar jong toen opeens veel camera's op hem gericht stonden. Het zangtalent deed mee aan het bekende televisieprogramma The Voice Kids en met het nummer 'Against All Odds' van Phil Collins blies hij het publiek weg. Het leverde hem de hoofdprijs op en sinds dat moment veranderde het leven van de vrolijke tiener volledig.

ONZEKERE MOMENTEN ,,Ik werd vanaf dat moment geleefd", aldus Van Roekel, vanuit zijn ouderlijk huis. ,,Alles werd voor je geregeld, media wisten je te vinden en ik had optredens. Een mooie, maar erg drukke tijd."

Dat veranderde langzaamaan en de schijnwerpers verdwenen steeds meer. Het zorgde zo nu en dan voor onzekere momenten, maar altijd had Van Roekel een opdracht. ,,Niet alles komt op televisie of in de krant en daarom dachten sommigen misschien dat het stil rondom mij was. Dat is niet zo."

NIET STILGEZETEN Na het winnen van The Voice trad hij op met Trijntje Oosterhuis, zong Van Roekel bij het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk in Amsterdam onder aanwezigheid van de koninklijke familie en hij heeft opgetreden in onder andere De GelreDome, De Melkweg en in de Ridderzaal in Den Haag. Ook speelde Van Roekel een bijrol in de film Kappen van Carry Slee.

,,Nu ben ik onderdeel van de Popband Stay Tuned", zegt hij trots. ,,Een band met twee jongens en twee meisjes. Met hen heb ik wekelijks een optreden."

INTERNATIONALE SCHOOL Maar de toekomst van Van Roekel wordt waarschijnlijk nog rooskleuriger. De 17-jarige mag in Londen naar een van de beste opleidingen op het gebied van zang. Om zijn carrière nog meer omhoog te laten schieten, gaat hij studeren aan het BIMM Institute in Londen.

Elk jaar doen er duizenden jongeren uit binnen- en buitenland auditie en maar weinig worden toegelaten. ,,Voor mijn gevoel ging het niet super, maar ik ben wel aangenomen. Echt super vet. In oktober beginnen de lessen en ga ik daar wonen."

SPANNEND Een heel avontuur, want familiemens Van Roekel woont momenteel in Veenendaal nog bij zijn ouders. ,,Dat vind ik misschien nog wel het meest spannend. Het alleen wonen, zonder ouders. Dan moet ik opeens koken en de was doen. Dat doet nu mijn moeder voor mij", zegt hij met een grote lach.

Na vier jaar hoopt Van Roekel daar te blijven. ,,Als ik groot mag dromen, hoop ik internationaal te gaan. Of ik dat ga halen, weet ik niet, maar ik ga er vol voor. Dus ja, misschien laat ik Veenendaal wel helemaal achter mij."