• Gemeente Veenendaal

Veenendaal-Oost krijgt een bredere rondweg

VEENENDAAL Veenendaal-Oost krijgt een bredere rondweg. Dat heeft een meerderheid van de Provinciale Staten besloten. De maximumsnelheid wordt verlaagd van tachtig naar zeventig kilometer per uur. De provincie trekt 50 miljoen euro uit voor het project, meldt RTV Utrecht. De gemeente betaalt 9 miljoen voor de aanpak van de weg. 

Bij de Prins Clauslaan komt er tevens een ongelijkvloerse kruising om de uitstoot van fijnstof nog meer te beperken. Ook worden er meerdere geluidsschermen geplaatst.

SNELHEID Meerdere partijen in de Staten zien een bredere rondweg niet zitten. Het is volgens de tegenstanders slechter voor de omgeving, waar veel nieuwbouwhuizen staan. Maar er moet volgens de provincie en de gemeente wel wat gebeuren aan de verkeersdrukte op dit punt in Veenendaal. Met een lagere snelheid van 70 kilometer per uur komt gedeputeerde Dennis Straat de tegenstanders tegemoet. Een maximumsnelheid van 70 in combinatie met verbreding is volgens de gedeputeerde de beste oplossing om overlast zoveel mogelijk te beperken.

Coalitiepartij GroenLinks stemde, samen met een handje oppositiepartijen, alsnog tegen het plan. Een verbreding is voor hen een 'no-go'.

BEREIKBAARHEID De gemeente Veenendaal is blij met de bijdrage voor de rondweg. ,,We zijn heel blij dat de provincie met ons wil investeren", aldus Stroobosscher na afloop. Vooral de verdieping bij de Prins Clauslaan stemt hem tevreden. Hij is opgelucht dat een meerderheid samen met de gemeente miljoenen in de verkeersader steekt. ,,Voor de bereikbaarheid van Veenendaal en de bedrijventerreinen is dit erg belangrijk", zei wethouder Engbert Stroobosscher tegen RTV Utrecht.

Veenendaal betaalt voor de aanpak van de weg 9 miljoen euro. De resterende kosten van 50 miljoen zijn voor rekening van de provincie.

Label:

Rondweg-Oost