• optocht amateurkunstfestival. Foto: Jaap Pilon

Veenendaal maakt zich op voor amateurkunstfestival

VEENENDAAL De vierde editie van het Amateurkunstfestival wordt aanstaandweekeind gehouden. Zo'n zevenhonderd Veenendaalse amateurkunstenaars laten dan tijdens meer dan honderd voorstellingen en optredens van zich horen. In theater De Lampegiet, in Spectrum en de Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein en in brasserie De Plantage aan de markt kan het publiek genieten van toneel, muziek, dans en zang. Maar de Veenendaalse amateurkunstenaars bieden meer. Zo is er proza en klassieke muziek te beluisteren en zijn er talloze amateurfilms van eigen bodem te bewonderen.

Arianne Hollander, wethouder van cultuur, opent het evenement op zaterdag 13 februari om 13.00 uur in theater De Lampegiet. Vanaf dat moment zullen de optredens twee dagen lang op de vier locaties te zien en te horen zijn. De toegang tot de voorstellingen is voor alle bezoekers gratis. Zo biedt het festival niet alleen een professioneel podium aan amateurkunstenaars, maar biedt het tevens de gelegenheid aan iedere Veenendaler, jong en oud, een bezoek te brengen aan kunst en cultuur in hun eigen woonplaats. Zo verzorgen de beide Veense harmonieën Caecilia en de Scheepjeswolharmonie een optreden en betreden Dansgroep Nirkoda, het Ritmeester Veenzangers Mannenkoor en de Begonia's het podium. Amber van der Linde en Bas de Man, All4fun popkoor, het Shantykoor Voor Anker en Blue Apple Jazz Olomouc zijn eveneens van de partij.

Het complete programma van het festival is te vinden op de website en in de speciale folder die op diverse punten in Veenendaal, waaronder het gemeentehuis en de Cultuurfabriek, te verkrijgen is. In deze folder staan alle artiesten vermeld en tevens de dag en tijdstip waarop zij optreden.