• Archief BDU Media

Veenendaal krijgt geen islamitische school

VEENENDAAL Sinds enige jaren probeert de Stichting Ede voor Islamitisch Onderwijs en Opvoeding (SEIOO), met een hoofdvestiging in Ede, een nevenvestiging in Veenendaal te krijgen. Besloten is dat Veenendaal geen islamitische school krijgt.

Gerard van Wijk

Ruim tweehonderd kinderen uit Veenendaal gaan op schooldagen naar de school in Ede. Maar wederom, zoals in voorgaande jaren, adviseert het college de raad om niet in te stemmen met de aanvraag. Vorige keer gebeurde dat omdat de aanvraag te laat was ingediend. ,,Ditmaal waren ze ook rijkelijk laat, maar we hebben erop aangedrongen de aanvraag wel op tijd in te dienen. We hebben er objectief en serieus naar gekeken, en het is ook narekenbaar", zegt wethouder Marco Verloop.

Een aantal argumenten ligt ten grondslag aan de afwijzing. Zo zou een basisschool op islamitische grondslag in Veenendaal de school in Ede ,,leegtrekken". De ingediende leerlingenprognose komt in 2020 tot 373 leerlingen en in 2040 tot 458 leerlingen. De stichtingsnorm in Veenendaal bedraagt 318 leerlingen. Aangetoond moet worden dat de te stichten school binnen vijf jaar en ook de daaropvolgende vijftien jaar aan de stichtingsnorm voldoet.