• Joëlle Kelderman

Veenendaal introduceert jongerenprijs bij Veense Kei

VEENENDAAL Inwoners en instanties kunnen jongeren in de leeftijd van 8 tot 23 jaar nomineren voor de jongerenprijs de Veense Kei. Een prijs die bedoeld is als stimulering en beloning van jonge inwoners die een maatschappelijk initiatief hebben ondernomen voor de gemeente Veenendaal.

De gemeente Veenendaal voert dit jaar voor het eerst de jongerenprijs de Veense Kei in. Een prijs voor Veenendaalse jongeren die zich inzetten voor leefbaarheid, samenhang en maatschappelijk initiatief in de gemeente Veenendaal. Men kan hierbij denken aan bijvoorbeeld het opknappen van een speeltuin of groenstrook, (mede)organiseren van een sporttoernooi voor jongeren, een boodschappenservice voor ouderen of acties om de wijk veiliger te maken.

Wethouder Nermina Kundic: ,,Veenendaal is een stad met veel jeugd en jongeren die zich actief inzetten voor anderen. Hiermee zijn zij een voorbeeld voor velen en zetten wij ze graag in het zonnetje. Ik hoop dan ook dat veel mensen ons hierbij willen helpen en veel jongeren een Veense Kei gunnen. Meld ze vooral aan."

AANMELDEN Jongeren uit Veenendaal in de leeftijd van 8 tot 23 jaar die in 2017 een bijzonder maatschappelijk initiatief hebben ondernomen, kunnen zichzelf nomineren voor de prijs of door iemand anders worden genomineerd. Nomineren kan tot uiterlijk 7 november 2017 via de website www.veenendaal.nl/veensekei.

De aanmeldingen worden in november aan de hand van een aantal criteria beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit een medewerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), een medewerker van Veens en een afvaardiging van de Jongerenraad. De prijs, een Twinkeling cadeaubon van 100 euro, wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 4 januari 2018 uitgereikt door wethouder Nermina Kundic.

Met deze prijs wordt invulling gegeven aan de motie De Veense Kei van ProVeenendaal bij de behandeling van de Kadernota 2017-2020.