• Archief Sportservice Veenendaal

Veenendaal On Ice in Sporthal West

VEENENDAAL Het zou zomaar kunnen dat straks de nieuwe Irene Wüst of Sven Kramer uit de gemeente Veenendaal komt. Door Sportservice ligt er van 29 december tot 6 januari een heuse ijsbaan in Sporthal West, waarbij mogelijk veel kinderen voor het eerst in aanraking kunnen komen met een schaatsbaan.

Jeroen van der Veer

Waar de oude generatie bijna jaarlijks van natuurijs kon genieten, is dat niet meer van deze tijd. Strenge winters zijn er nog nauwelijks en daarom dacht Sportserivce Veenendaal in mogelijkheden. Doordat het sportgala het thema ijs heeft, is er voor gekozen om in de week daarvoor al liefhebbers van het ijs te laten genieten. ,,Er komt een baan van 12 bij 25 meter. In totaal zo'n 300m2 ijs", aldus Ate Brouwer van Sportservice Veenendaal.

GENIETEN Al direct na het vorige sportgala werd duidelijk dat de organisatie iets met het aankomende thema ging doen. ,,Tja, dan is de link naar een ijsbaan natuurlijk al snel gelegd. In Veenendaal hebben wij in het verleden een baan in de buitenlucht gehad en nu halen we hem de sporthal in. Een beste operatie, maar wel enorm gaaf."

Doordat er sinds vorig jaar gebruik wordt gemaakt van Sporthal West, kan de organisatie groter denken en beschikt het over meer ruimte en zitplaatsen. Bij het thema Urban kwam er al een halfpipe de hal in en nu dus een schaatsbaan. De lat lijkt steeds hoger te liggen. ,,We gaan een uitdaging niet uit de weg. Daarnaast ga je niet alleen voor het sportgala een ijsbaan neerleggen. Daar wil je iedereen in Veenendaal van laten genieten."

VOORVERKOOP Van 7 tot en met 27 december start de voorverkoop. Voor vijf euro kan men drie uur van de schaatsbaan genieten. ,,Daarbij werken wij in blokken die wij inroosteren. Op deze manier kan je veel mensen laten genieten en is het veilig. Bewust, want we willen de schaatsers wel de ruimte geven voor hun rondjes. Het is dus belangrijk om van te voren te reserveren. In deze periode heeft vrijwel iedereen kerstvakantie en het lijkt ons het een ideale uitje."

Toch kunnen ook de spontane schaatsers hun ei kwijt. Aan de deur van sporthal West zijn kaartjes te koop, mitst de baancapaciteit niet overschreden wordt. ,,Daarnaast is een kaartje aan de deur € 2,50 duurder. Dus een reden te meer om in de voorverkoop een kaartje te kopen bij de kassa van zwembad De Vallei. Je bent dan verzekerd van een unieke belevenis."

WINTERPARADIJS De kans is aanwezig dat Veenendaal On Ice volgend jaar een vervolg gaat krijgen in het centrum van Veenendaal. Daarom is het nu de kans om in Sporthal West te oefenen, zodat de inwoners van de gemeente en omstreken volgend jaar in de buitenlucht de show kunnen stelen. ,,De 28e gaat alles opgebouwd worden en is de Sporthal in één dag omgebouwd tot een winterparadijs. Inclusief aankleding met lampen. Het gaat echt een spektakel worden en dat wil je niet missen."