• Keistadnieuws

Veenendaal heeft twee verkeersonveilige 'black spots'

VEENENDAAL Veenendaal heeft twee verkeersonveilige 'black spots'. Dat meldt RTL Nieuws maandag op basis van eigen onderzoek.

Locaties waar in drie jaar tijd meer dan tien ongelukken gebeuren, staan bekend als verkeersonveilig en worden onder meer door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersonveiligheid (SWOV) black spots genoemd.

PLEKKEN In Veenendaal is op de N233 en op de Rondweg-West een 'black spot' geregistreerd. Als kanttekening wordt wel gemaakt dat niet alle ongelukken geregistreerd worden. ,,Vooral de aanrijdingen waarbij fietsers betrokken zijn, ontbreken vaak in de registratie", zo staat in het artikel van RTL Nieuws.

Het Keizer Karelplein in Nijmegen is met zeker 83 ongelukken in drie jaar tijd de meest verkeersonveilige plek van het land. Op nog eens bijna 1200 locaties in Nederland werden in drie jaar tijd minimaal tien ongelukken gemeld. RTL Nieuws telde 1186 black spots. Daar vonden in drie jaar tijd ruim 17.000 ongevallen plaats, waarbij 2658 slachtoffers vielen, zowel doden als gewonden.

De onderzoeksredactie bekeek op basis van de meest recente cijfers ruim 200.000 ongelukken uit de periode 2014-2016 waarvan politie of Rijkswaterstaat een exacte locatie of kruispunt registreerde.