• NederlandSchoon

Veenendaal heeft schoonste winkelgebied van middelgrote gemeenten

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal is de winnaar van de titel 'Middelgrote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden' in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2017. Dat maakte NederlandSchoon vandaag bekend tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres 'Het Rendement van Schoon'. Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat de gemeente Veenendaal het hoogst scoort van alle deelnemende gemeenten op het gebied van tevredenheid (van bezoekers) over de groenvoorziening en de bestrating.

Tevens heeft men in het onderzoek aangegeven tevreden te zijn over de betrokkenheid van de ondernemers en de gemeente bij het schoonhouden van de winkelgebieden in Veenendaal. Hierdoor verblijven bezoekers graag in de winkelgebieden. Veenendaal won twee jaar geleden ook al de felbegeerde titel van Gemeente met Schoonste Winkelgebieden maar moest vorig jaar de eerste plek afstaan aan gemeente Kampen. Dit jaar eindigde de gemeente Súdwest-Fryslân in de categorie middelgrote gemeente op de tweede plaats, gevolgd door de gemeente Amstelveen die derde werd.

ONDERZOEK Voor de verkiezing zijn in de afgelopen maanden 612 winkelgebieden onderzocht in 88 gemeenten. Uit het onderzoek blijkt dat de gemeente Veenendaal goed heeft gescoord op de groenvoorziening en de kwaliteit van de bestrating. Bezoekers geven aan hier erg tevreden over te zijn waardoor zij gestimuleerd worden om (langer) in de winkelgebieden te verblijven.

Engbert Stroobosscher, wethouder gemeente Veenendaal: ,,Een prachtig resultaat dat de schoonmakers wederom samen hebben behaald. Een schoon winkelgebied maakt het nóg aantrekkelijker om in Veenendaal te winkelen, ondernemen, werken en te verblijven." Veenendaal won twee jaar geleden ook al de titel van Gemeente met Schoonste Winkelgebieden.