• Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers

Veenendaal heeft eigen Maxima op Koningsdag (update)

VEENENDAAL Alle sombere voorspellingen ten spijt beleefde Veenendaal toch een redelijk droge Koningsdag. Tijdens de ochtenduren viel er geen drup en werd de traditionele aubade op de Markt druk bezocht.

Dit jaar bracht burgemeester Wouter Kolff zijn, met een prachtige hoed getooide, vriendin Mariëlle mee naar de Markt. Met een knipoog naar Zwolle had Veenendaal woensdag ook haar eigen Maxima. Kolff reikte, nadat hij eerst met de kinderen met de versierde fietsen een rondje door het centrum had gefietst, aan Naomi Ackerman, Suzanne van Beek en Hugo Maat de Rein Veenendaal fietsen-prijzen voor de mooist versierde fietsen uit.

Op de gehele Oranjeroute was het gezellig druk. De bezoekers moesten in de middag wel een paar keer schuilen voor de regen maar dat drukte de pret niet. Aan de Frans Halslaan trad niemand minder dan Justin de Wildt vanuit een partytent in een voortuintje voor de Oranjeklanten op. In Veenendaal is het lopen van de Oranjeroute het feest van vele ontmoetingen van personen die je soms al jaren niet meer hebt gesproken.

Bekijk alle foto's van Koningsdag 2016 in Veenendaal in ons foto-album.