Veenendaal heeft een 'sociale kaart'

VEENENDAAL In de vorige raadsperiode bepleitte het CDA, met Marieke Overduin als fractievoorzitter, bij herhaling voor de introductie van een 'sociale kaart'. Met gepaste trots lanceert Overduin, nu als wethouder, de 'sociale kaart voor Veenendaal'. Er is uitsluitend een digitale versie: www.socialekaartveenendaal.nl

,,De verwezenlijking van de sociale kaart is één, maar hij moet ook goed worden bijgehouden en dat gaan we doen", aldus de wethouder. Veenendalers, van alle leeftijden, kunnen met hun vragen in het dagelijks leven via de 'sociale kaart' informatie krijgen over zorg en gezondheid, wonen en huishouden, woonomgeving en vervoer, geldzaken, actief zijn en meedoen, werk, jeugd en gezin. Het betreft zowel gegevens van de professionele dienstverlening als van het informele netwerk. ,,Het helpt bij het zoeken naar passende oplossingen."

Er wordt ook antwoord gegeven op veelgestelde vragen, zoals: werkloos (geworden) wat nu?; bespaartips; boodschappen thuisbezorgen?, activiteiten in de buurt. De 'sociale kaart' geeft informatie over onder meer sporten, bewegen, computergebruik, dagactiviteiten, vrijwilligerswerk, mensen ontmoeten, uitgaan en leerlingenvervoer.