• Foto: Henny Jansen/BDU

Veenendaal genomineerd voor titel Fietsstad 2018

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal is genomineerd voor de titel Fietsstad 2018. Dat maakte de landelijke Fietsersbond op 23 november bekend. Naast Veenendaal dingen de gemeenten Etten-Leur, Houten, Winterswijk en Zoetermeer mee naar de prijs. Op 16 januari 2018 maakt de Fietsersbond in het provinciehuis van Utrecht bekend wie de winnaar wordt.

Wethouder Engbert Stroobosscher: ,,We zijn erg blij met deze nominatie. Hij is grotendeels gebaseerd op de tevredenheid van onze inwoners en daar doen we het allemaal voor. Goede fietspaden en fietsvoorzieningen vinden we in Veenendaal erg belangrijk. Hiermee maken we het extra aantrekkelijk voor fietsers en stimuleren het fietsgebruik. Fietsen is gezond, draagt bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen en houdt Veenendaal bereikbaar. We blijven hierin investeren, ook samen met onze buurgemeenten in de regio FoodValley. In het verleden is dit al opgevallen en heeft Veenendaal al eens de titel Fietsstad behaald. Verheugd zijn we dat de Fietsersbond ons wederom nomineert en we hopen dat we de titel weer naar Veenendaal halen."

FIETSINVESTERINGEN In 2017 zijn verschillende fietsprojecten gerealiseerd: nieuwe fietspaden langs de Raadhuisstraat en Prins Bernhardlaan, fietsbrug Panhuis in Veenendaal-West, fietssignaleringssysteem oversteek De Monding, nieuwe fietsbewegwijzering en de snelfietsroute Ede-Veenendaal. Voor een aantal projecten heeft Veenendaal subsidie van de provincie Utrecht ontvangen. Wethouder Stroobosscher: ,,De lokale afdeling van de Fietsersbond denkt altijd actief mee met onze plannen, dat stellen wij zeer op prijs. Op korte termijn staat ook de aanpak van het fietsparkeren bij de stations op het programma. Veenendaal blijft investeren in de fiets!"

De Fietsersbond houdt de verkiezing Fietsstad voor de zevende keer. Veenendaal won de titel bij de eerste editie in 2000, daarna volgden Groningen (2002), Houten (2008), 's-Hertogenbosch (2011), Zwolle (2014) en Nijmegen (2016).