• Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker

Veenendaal eert sporters met groots sportgala

VEENENDAAL In een bomvolle Sporthal West heeft Veenendaal tijdens het sportgala opnieuw diverse sporthelden in het zonnetje gezet. Bij het jaarlijkse evenement, dat deze editie in het teken stond van ijs, werd andermaal zichtbaar hoe groot de 'sportwereld' in de gemeente is.

 

Jeroen van der Veer

 

Wereldkampioenen, Europees kampioenen en nationale prijswinnaars; in alle soorten en maten waren ze aanwezig. Toch waren niet alleen de actieve sporters de helden van de avond. Ook de vrijwilligers werden in het zonnetje gezet. Door middel van een video kregen zij een ode van sportend Veenendaal. ,,Want deze sportwereld is niets zonder vrijwilligers", sprak presentatrice Carrie ten Napel treffend.

Nadat kersverse sportwethouder Engbert Strooboscher zijn toespraak had gehouden, kon de show écht beginnen. Een show werd het, mede door inspanningen van Sportservice Veenendaal. De sporthal was omgetoverd tot een ijsbaan, waarbij het ijstheather diverse optredens liet zien.

 

SPORTTALENT MEISJE Atletiek-talent Fenna Achterberg (12 jaar) hoefde het minst lang in spanning te zitten. Zij bleek de eerste winnaar van de avond. De Veenendaalse kreeg na haar nominatie een videoboodschap van niemand minder dan Dafne Schippers en dat bleek te helpen. ,,Het was enorm gaaf dat zij dit deed", sprak ze met de prijs trots in haar hand.  

 

SPORTTALENT JONGEN Daarna was het de 17-jarige Alex Kling die met een prijs huiswaarts kon keren. Hij werd Nederlands kampioen survival en traint sinds zijn vijftiende al bij de volwassenen. Dit wierp overduidelijk zijn vruchten af en daardoor kon hij nu de prijs 'sporttalent van het jaar' bij de jongens in ontvangst nemen.

,,Soms kan ik in verband met mijn studie niet elke dag trainen, maar ik probeer dat wel", aldus de sportfanaat. ,,Ik had hier vanavond zonder hulp van anderen nooit kunnen staan, dus vandaar mijn dankwoord naar hen. Daarbij wil ik ook Rob Barel noemen. Hij gaat mij helpen bij mijn volgende doel; het WK triatlon.

 

JAN VAN DE POL BOKAAL Nadat alle vrijwilligers van diverse vereniging terecht in het zonnetje werden gezet, kwam Wouter Kolff plotseling het podium op. ,,Ik kom even het ijs testen. Als hij mijn gewicht aan kan, komt het helemaal goed", zei hij gekscherend.

Toch was dit natuurlijk niet de enige reden. Uit handen van de burgervader kreeg Irma Kok van VZC E&P de Jan van de Pol-bokaal en daarmee werd ze direct Sportlid van Verdienste. ,,Ik ben sprakeloos", aldus de vrouw die enorm veel voor synchroonzwemmen heeft gedaan. ,,Ik had eigenlijk een wedstrijd, maar ik ben blij dat ik hier toch ben."

 

SPORTJEUGDPLOEG Na een mooie schaatsshow was het de beurt aan de zwemmers van VZC E&P om een prijs in ontvangst te nemen. De estafetteploeg won onder andere het Nederlands Kampioenschap en traint veertien uur per week samen. ,,Enorm zonde dat Stijn Postma nu ziek is en daardoor niet aanwezig kan zijn."

Daar had Carrie ten Napel een oplossing voor, maar helaas kon niet de hele zaal meeluisteren bij een telefoongesprek. De mobiel van de zieke Postma bleek uit en ook kon er geen voicemailbericht ingesproken worden. ,,Ach, wij feesten later wel met hem", sprak zijn team enthousiast.

 

SPORTPLOEG Terwijl de sporthal winters was aangekleed, genoten de voetballers van GVVV van de warme zon. Zij waren op trainingskamp in Spanje en daarom moest Loek Budding namens de selectie de prijs 'Sportploeg van het jaar' ontvangen.

Hierbij waren warme woorden voor John de Wolf, de trainer die GVVV naar de tweede divisie bracht. ,,Hij kreeg het weer op de rit", sprak Budding trots. Op de vraag of de selectie nu in Spanje een extra drankje mag drinken, was het bestuurslid duidelijk: ,,Natuurlijk."

 

SPORTVROUW Niet geheel onverwachts werd Bo de Groot sportvrouw van het jaar. Zij doet aan survival en obstacle run en won vrijwel alles wat er te winnen viel. Vooraf zei ze dat alleen de prijs op het sportgala nog ontbrak en die kreeg ze nu uit handen van Ten Napel.

,,Dit is schitterend en ondanks dat ik nu echt veel heb gewonnen, zijn er in de toekomst nog genoeg prijzen te winnen", sprak De Groot veelbelovend. ,,Nog meer nationale- en internationale wedstrijden."

Haar trainer Erik de Heer keek vanaf de tribune trots toe. ,,Die prijs verdient zij en de sport. Je merkt nog altijd dat het een onbekende sport is en dat is jammer. Hopelijk krijgt het hierdoor meer erkenning, want er gebeuren mooie dingen. Bij Hang-on hebben we al zestien Nederlands Kampioenen kunnen huldigen."

 

SPORTMAN De laatste prijs van het jaar ging naar misschien wel de grootste actieve sportman van Veenendaal. Jorik van Egdom kreeg eerder van Wouter Kolff de erepenning van Veenendaal en nu kon de prijs 'sportman van het jaar' daar aan toegevoegd worden.

Dit alles heeft de sportman te danken aan de eerste plaats op het WK triatlon onder de 23. Een prestatie van formaat, vond ook de jury. ,,Dit is al de zevende keer dat ik genomineerd ben op het sportgala en het blijft keer op keer speciaal. Ik voel mij heel vereerd dat ik hier mag staan", sprak Van Egdom bescheiden.

Toch verwacht Veenendaal onbewust meer van Van Egdom en dat doet de sportman ook van zichzelf. De Olympische Spelen is zijn nieuwe doel. ,,Ik moet eerst zorgen dat ik bij de elite echt wat presteer en als ik dat onder de knie heb, ga ik voor goud op de Spelen."

Net als Alex Kling, wil ook Van Egdom zijn dankwoord richten aan Rob Barel. Ook al zo'n grootheid in de Veenendaalse sportwereld. ,,Ik ben hem echt dankbaar. Zijn vrouw trouwens ook. Van haar mag hij veel tijd in mij stoppen."