• Aart Aalbers

Veenendaal-De Klomp voorlopig alleen busstation

VEENENDAAL Naast de reguliere dienstregeling is het bij de treinstations Veenendaal-De Klomp (foto), Rhenen, Veenendaal-Centrum en Veenendaal-West momenteel een komen en gaan van bussen. Door diverse werkzaamheden bij Driebergen en Veenendaal rijden de komende twee weken geen treinen tussen de stations Ede-Wageningen en Utrecht-Centraal en tussen Rhenen en Utrecht-Centraal. Zelfs bussen uit België zijn ingezet om de treinreizigers op de juiste bestemming te krijgen.

ONDERDOORGANGEN In de toekomst zullen op de corridor Schiphol - Utrecht - Nijmegen meer treinen gaan rijden. ProRail maakt dat mogelijk door in Veenendaal twee onderdoorgangen onder het spoor aan te leggen, zodat een overweg kan verdwijnen. In augustus worden de twee onderdoorgangen onder het spoor door geschoven.

DRIEBERGEN-ZEIST Op station Driebergen-Zeist wordt het nieuwe spoordek op zijn plaats geschoven en wordt de verkeerstunnel onder het spoor gebouwd. Ook wordt het spoor tussen Bunnik en Driebergen-Zeist vernieuwd. De overweg bij het station wordt opgeheven: de Hoofdstraat in Driebergen loopt straks onder het spoor door. 

UTRECHT CENTRAAL Op station Utrecht Centraal worden de perrons van de sporen 3, 4, 5 en 7 opnieuw bestraat en aangepast. Verder wordt gewerkt aan de kabels en leidingen, bovenleidingen en enkele restpunten van de grote spoorvernieuwing in 2016. 

Reizigers kunnen gebruikmaken van snel- en stopbussen. Afhankelijk van de reis kunnen reizigers eventueel ook omreizen. De werkzaamheden duren nog tot en met 26 augustus.