• Archief BDUmedia

Veenendaal in actie tegen hondenpoep

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal start binnenkort met een campagne in het teken van honden in Veenendaal. De campagne benadrukt de bestaande spelregels die er zijn rondom honden.

De gemeente Veenendaal onderzoekt regelmatig bij inwoners hoe zij de leefbaarheid ervaren. Hieruit blijkt dat de overlast van hondenpoep en het laten loslopen van honden, als groot wordt ervaren, meldt de gemeente in een persbericht. Vooral het aantal drollen op de plaatsen waar ze niet horen te liggen, is storend voor een grote groep Veenendalers. Daarom vindt de gemeente het van belang dat zowel hondenbezitters, als niet-hondenbezitters, op de hoogte zijn van de spelregels als het om honden in de openbare ruimte gaat.

Onderdeel van de campagne is een 'selfie-actie' vanuit hondenbezitters met hun hond. Met deze selfies laten hondenbezitters zien dat ze voor een schone leefomgeving zijn en maken ze kans op hun foto op canvas en de Twinkeling, de cadeaubon die te besteden is bij winkels en horeca in 'Winkelstad Veenendaal' . De foto's worden gebruikt voor promotiemateriaal in het kader van de campagne. Selfies kunnen gemaild worden naar secretariaat.wsb@veenendaal.nl.