• Politie

Veel uitgaansgeweld op vrijdagavond

VEENENDAAL Veenendaalse agenten hadden het vrijdag- op zaterdagnacht druk, meldden zij op Facebook. Na een rustig en gezellig verlopen tiende editie van Klassiek aan de Grift op de Markt, werd het later in de horeca in het Veenendaalse centrum voor sommigen minder gezellig.

Eén jongeman werd aangehouden nadat hij buiten voor de deur van een café een andere man tot bloedens toe in het gezicht sloeg. Vrijwel tegelijkertijd ontstond een opstootje op de Hoofdstraat waarbij een beveiliger het aan de stok kreeg met meerdere jongeren. Ook deze jongeren konden hun handen niet thuis houden. ,,Hun identiteit is bekend, en er zal onderzoek worden gedaan naar de rol die zij in deze openlijke geweldpleging hebben gehad schrijft de politie. ,,Dit onderzoek zal plaatsvinden aan de hand van verklaringen en filmopnamen van omstanders."

Ook besloot een minderjarige jongen op zijn bromfiets te stappen nadat hij alcohol gedronken had. Omdat zijn bromfiets veel te snel reed (80 kilometer per uur), besloot hij er vandoor te gaan toen hij een stopteken van de agenten kreeg. ,,Dit resulteerde in een achtervolging waarbij alle verkeersregels werden genegeerd door de jonge bestuurder, die zijn rijbewijs nog geen half jaar had. Hij trok toch aan het kortste eind, kreeg diverse bekeuringen en kon zijn opgevoerde bromfiets direct inleveren. Dan hebben we het dit keer maar niet over de wildplassers en foutparkeerders die er ook vannacht weer waren."