• Aart Aalbers

Van Woerden neemt sponsoring Bouwdorp over

VEENENDAAL ,,Wij hebben vreselijk in spanning gezeten toen we hoorden dat bouwbedrijf Van Deelen failliet was", zegt voorzitter Saskia van de Graaf van Bouwdorp. Van Deelen was vele jaren sponsor van het traditionele Bouwdorp, dat altijd aan het eind van de zomervakantie wordt gehouden. Vorige week heeft Van de Graaf met Frank van Woerkom Bouw aan tafel gezeten. Die heeft de activiteiten van Van Deelen overgenomen en dat geldt ook voor de sponsoring van het Bouwdorp.

,,Wij zijn daar heel blij mee", aldus Van de Graaf. Vele honderden kinderen nemen alle jaren deel aan het Bouwdorp, dat dit jaar wordt gehouden van 14 tot en met 17 augustus. Er is ieder jaar een ander thema en ditmaal is dat Vredesdorp. ,,Dat mogen de kinderen zelf invullen. Wij denken zelf aan de inzet van Nederlanders over de gehele wereld voor vrede en veiligheid. Het createam heeft ideeën om iets te maken met vredesduiven en zo kun je van alles bedenken. We zijn zelf nog druk bezig met het invullen van het thema."

Op het bouwdorpterrein is nu nog een slibdepot van de gemeente ingericht. Dat zou in eerste instantie deze maand worden verwijderd, maar dat lukt niet. ,,De gemeente dacht nog tot september nodig te hebben en zij vroegen ons het bouwdorp rondom het slibdepot te willen houden. Bouwdorp is echter al helemaal vol en wij kunnen de ruimte die het slibdepot inneemt niet missen. Nu verwijdert de gemeente toch het slibdepot, naar ik hoop op tijd zodat de grond nog wat kan inklinken", zegt Van de Graaf.

De kaartverkoop begint op 1 juni bij de bekende voorverkoopadressen.