Van schelpenpad naar waterballet

VEENENDAAL Het schelpenpad vanaf de Oude Kerk op de Markt naar het tunneltje onder de Weverij is bij regenachtig weer een groot waterballet. Buurtbewoners klagen geregeld bij de gemeente. De gemeente op haar beurt zegt dat er niet zoveel aan te doen is.

Mensen die langs de in de volksmond 'De Klaagmuur' genoemde keerwand in de Duivenweide over het pad lopen, hebben deze dagen goede laarzen nodig. Na klachten uit de buurt vult de gemeente regelmatig de gaten weer met schelpen, maar omdat het pad niet bol maar hol ligt blijft bij regenbuien, waarvan de laatste dagen er genoeg zijn geweest, het water op het schelpenpad staan. Gevolg: diepe plassen over de volle breedte van het pad.

OVER FIETSPAD Een anonieme voetganger reageert desgevraagd: ,,Als alternatief zou ik het fietspad kunnen nemen, maar dat is veelal erg druk bereden. Komt bij dat als ik tijdens een regenbui verscholen zit achter mijn paraplu, ik fietsers niet zie aankomen. Laat staan die snelle geruisloze scootertjes met zo'n etensbak achterop."

TIJD NODIG De gemeente heeft in het verleden al meerdere malen klachten gekregen, maar de juiste oplossing voor de langere termijn is nog steeds niet gevonden. Woordvoerder Frank Bartelds van de gemeente Veenendaal laat weten dat, met dergelijke buien zoals deze week, het pad inderdaad niet droog is te houden. ,,We onderhouden het zeer regelmatig. Het pad heeft echter tijd nodig om het water via de bodem af te voeren. Er is indertijd voor gekozen om daar geen kolken aan te brengen. Momenteel hebben we zelfs op verharde wegen plaatsen waar het water blijft staan."

Bron video: Aart Aalbers