• Een eerdere editie van de dierenmarkt.

    Stichting Veenendaalhal

Valleishow wordt opnieuw door vogelgriep getroffen

VEENENDAAL De bestuursleden van de Stichting Veenendaalhal hadden het goed voor elkaar. Donderdag 17 november zou de deur van de nieuwe hal aan de Nijverheidslaan 10 opengaan. De hal is gevestigd in het voormalige Setter House, naast de inmiddels gesloopte hal. De deur gaat ook open, maar voor de tweede maal in drie jaar wordt de Valleishow getroffen door de vogelgriep. Tentoonstellingen van sierpluimvee zijn tijdelijk verboden, evenals in het najaar van 2014. ,,Haren mogen wel, veren niet", laat stichtingsvoorzitter Geurt Roseboom weten.

Gerard van Wijk

GEEN VEREN Dit betekent dat vanaf donderdag gedurende drie dagen konijnen en cavia's zijn te bewonderen in de nieuwe hal. Daar blijft het bij: geen hoenders, dwerghoenders, serama's en sier- en watervogels en, hoewel daar nog een besluit over genomen moest worden, hoogstwaarschijnlijk ook geen oorspronkelijke duiven en sierduiven.

NIEUWE HAL Roseboom en zijn mede-bestuursleden ijverden voor, aanvankelijk, behoud van de Veenendaalhal. Toen dat een gepasseerd station bleek, omdat nieuwbouw gepland is op deze plek in het Stationskwartier, werd lange tijd met de gemeente overlegd over een alternatieve locatie. Dat had wat voeten in de aarde, maar na de nodige aanpassingen, door de gebruikers zelf verricht, kan de nieuwe hal donderdagmiddag in gebruik genomen worden.

VALLEISHOW Donderdag gaat de 28ste Valleishow van start. Er is meer ruimte voor shows en evenementen dan in de oude Veenendaalhal. Maar aan meer ruimte is deze week geen behoefte. In plaats van de geplande 900 kleindieren zullen alleen konijnen en cavia's de opening van de hal luister bijzetten. De officiële opening staat voor donderdagavond 19.15 uur op de agenda, waarna om 19.30 uur de uitreiking van de Valleishowprijzen zal plaatsvinden. Donderdag is de afgeslankte show te bewonderen van 14.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.