• Paul Roorda Rianne Kranendonk Laurine Croonen

    Aart Aalbers

Valentijnsdiner voor ouderen

VEENENDAAL  Ongeveer vijfenzeventig 65-plussers uit Veenendaal of directe omgeving kunnen op woensdagavond 14 februari bij Residence Rhenen deelnemen aan een 3-gangen Valentijnsdiner. ,,Speciaal voor mensen die alleen of eenzaam zijn en ook voor echtparen die bijvoorbeeld door hun leeftijd tegen een bezoek aan een restaurant opzien, organiseren we een leuk en gezellig avondje uit", zeggen de sponsoren in koor.

Aart Aalbers

Rianne Kranendonk van Goed voor Elkaar hoorde een tijdje terug een oudere zeggen 'Dit is de eerste van zes kerstdiners waarvoor ik heb ingeschreven'. Kranendonk: ,,Oftewel onder ouderen is veel interesse om samen een avondje uit eten te gaan. Bekend is dat er eenzaamheid is. Ik heb het besproken met mijn contacten die ik heb opgebouwd met Veenendaal aan Zee en al snel was het idee geboren om op Valentijnsdag ook iets te organiseren. Vandaar deze activiteit in deze donkere dagen verder in het jaar."

PLICHT Kranendonk nam contact op met directeur Paul Roorda van Residence Rhenen. Hij was direct enthousiast.  Roorda: ,,We doen jaarlijks mee als mede sponsor aan twee evenementen. Er is veel onzichtbaar leed zoals eenzaamheid en we hebben allemaal de plicht om daar iets aan te doen. Valentijnsdag is natuurlijk sowieso een prachtige dag om eens na te denken om iets goeds te doen. Ik vond direct dat deze activiteit prima bij ons past en het valt tevens in een periode van het jaar dat het bij ons rustiger is. Wij gaan deze prachtige activiteit voor ouderen met onze medewerkers verder aankleden." 

ROTARACT Om de organisatie en de financiën rond te krijgen deed Kranendonk ook een beroep op Rotaract Club Veenendaal. Deze groep van mensen tussen de 18 en 35 jaar was direct positief. Laurine Croonen van Rotaract: ,,Financieel doen ze een bijdrage van duizend euro en bijna de gehele groep heeft zich voor betreffende avond beschikbaar gesteld als gastheer of gastdame."

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kijk op Facebook of op www.rotaractveenendaal.nl. Croonen: ,,Ik ben zelf lid geworden om mensen in Veenendaal te leren kennen en nieuwe vriendschappen aan te gaan. In december hebben we met een truffel actie geld ingezameld om goede doelen te kunnen sponsoren."

LIEFDE De organisatie probeert aan elke tafel een gastvrouw of gastheer te laten zitten van Rotaract en Goed voor Elkaar. Zij helpen indien nodig met het eten en knopen gesprekken aan. Jos Beentjes en Flow 0318 zorgen die avond voor de muzikale omlijsting. Ook zal er een interactief deel zijn om Valentijn verhalen los te krijgen over allerlei soorten van liefde. ,,Denk niet alleen aan romantische liefde maar ook aan liefde onderling."  

INFORMATIE De kosten van deelname zijn, mede dankzij een gift van het Veenendaalfonds, 12,50 euro all-in per persoon. De inloop is vanaf 17.30 uur. Voor meer informatie en voor het opgeven van deelnemers mail: aanmelden@ditisgve.nl  of bel 06-12147034. Ook voor vervoer kan gezorgd worden. De organisatie zoekt nog zo'n dertig chauffeurs om de ouderen te rijden. Na het diner zal tussen negen en half tien een stijldans plaats vinden waarna men weer huiswaarts zal keren. Een enthousiaste Kranendonk: ,,We hopen de bezoekers een avond te bezorgen waar ze nog lang met plezier aan terugdenken."