• 112heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • BDUmedia

Uitslaande brand appartementen Ronde Erf

VEENENDAAL De brandweer van Veenendaal werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.25 uur gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Ronde Erf.

Bij het trappenhuis bleek bij aankomst van de brandweer brand te woeden. Door overslag naar de bovenliggende appartementen werd er opgeschaald naar middelbrand. Ook de onderliggende supermarkt van de Jumbo raakte betrokken bij de brand, maar kon zaterdag gewoon weer open. Dakdelen vatte vlam en sloegen meters hoog uit. Diverse bewoners moesten hun woning verlaten en werden door agenten buiten opgevangen. Na enige tijd was de brand onder controle en werd er begonnen met het controleren van de ruimtes.

Niet duidelijk is of de brand is aangestoken. Beelden van camera's zijn veiliggesteld en getuigen worden gehoord. Ook zal er een afzetting plaats gaan vinden en een PD (Plaats Delict) worden opgesteld. Forensisch personeel van de politie zal onderzoek gaan doen. Rond 01.20 uur melde de brandweer dat enkele bewoners weer naar hun woning terug konden keren. Bij één woning is geadviseerd om vanwege de stank en rookschade ergens anders te gaan slapen.  Salvage is onderweg voor de afhandeling van de brand.