• Erik Rudolfs flickr.com/dinky_to
  • www.dinkytoys.nu

Uitgaansconcept met én voor Veenendalers

VEENENDAAL - Als het aan David Wolff ligt kan er binnenkort in Veenendaal genoten worden van de klanken van techno en deep house. De 30-jarige is zelf DJ en wil in Veenendaal een concept ontwikkelen, waardoor deze doelgroep meer onder de aandacht komt. ,,Voor techno-liefhebbers is er in Veenendaal niets en dat wil ik gaan veranderen. Met én voor Veenendalers."

Jeroen van der Veer

Want dat is precies de bedoeling die Wolff voor ogen heeft. Hijzelf heeft al het pand in de Tuinstraat op het oog, alleen moet het concept nu verder ontwikkeld worden. ,,In United Stage wil ik graag zo'n één keer in de één á twee maanden een goed feest organiseren, met onder andere Veenendaalse DJ's. Voor een woonplaats met 60.000 inwoners, is het eigenlijk vreemd dat er geen vaste avond is voor deze doelgroep."

Toch wil de ondernemer niet zomaar een feest organiseren en daarom roept hij de steun in van de inwoner. Zo is hij zoekende naar mensen die mee willen denken aan het concept, om vervolgens gezamenlijk het doel te realiseren. ,,Met een enthousiast team kunnen we het verst komen. Het idee ligt er, maar nu moeten we de volgende stap zetten."

De communicatie verloopt volledig via Facebook en geïnteresseerde kunnen via de website www.facebook.com/technounitedveenendaal zich aanmelden om samen met Wolff de droom te verwezenlijken. Een blik op de pagina leert dat er minder dan 40 mensen het idee steunen. Is er dan tóch geen animo voor? ,,Jawel", benadrukt hij. ,,Alleen we beginnen net. Doordat ikzelf DJ ben, en dit soort dingen ook wel eens in Utrecht doe, weet ik dat er ook in Veenendaal vraag naar is. De sneeuwbal moet alleen nog gaan rollen. Als deze eenmaal rolt, weet ik zeker dat het hard kan gaan."

Het uiteindelijke doel is om States United vol te krijgen met 100-150 liefhebbers van de techno of deep house. Wanneer het eerste feest gehouden kan worden, durft Wolff echter nog niet te zeggen. ,,Daar waag ik mijzelf niet aan. Zoals gezegd zijn we nog niet in die fase beland en daarom is het link om een streefdatum te zeggen. Als ik dan toch een schatting moet wagen, zet ik in op van de zomer."

Bang dat het uiteindelijk op een flop uitloopt, is de inwoner van Veenendaal niet. ,,Ondernemen is risico nemen. Ik doe dit met veel passie en daarom is het nooit verloren tijd. Hopelijk ontvang ik via Facebook straks enkele leuke en enthousiaste ideeën en wordt het een groot succes."