• 112Heuvelrug

Tweetal verdacht van diefstal diesel

VEENENDAAL De twee inzittenden van een bestelbus die donderdagavond werden aangehouden op de Voorpoort in Veenendaal zijn mannen van 29 en 41 jaar oud. Dat meldt de politie vrijdag nadat donderdagavond grootschalig onderzoek was gedaan.

Rond 18.30 uur zagen agenten het busje rijden. Omdat er vloeistof lekte werd het voertuig aan de kant gezet en gecontroleerd. In het busje stonden tien vaten met vloeistoffen. Omdat aanvankelijk rekening gehouden werd met gevaarlijke chemische stoffen, werd er groot opgeschaald. Brandweerlieden in chemische pakken deden onderzoek, zowel op de Voorpoort als op het Prins Willem Alexanderpark waar het busje vermoedelijk enkele dagen heeft gestaan.

Na onderzoek werd duidelijk dat het om diesel ging en niet om chemische stoffen. De mannen konden de herkomst van vervoerde diesel niet verklaren. Hierop zijn de verdachten, van 29 en 41 jaar oud, aangehouden voor onder andere diefstal.

De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de diesel en roept de hulp in van getuigen of mensen die mogelijk slachtoffer zijn geworden van de dieseldiefstal. Mensen met informatie kunnen de politie bellen op tel. 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.