• Het Ontmoetingshuis in Veenendaal-Oost.

    Archief BDUmedia

Tweede fase Ontmoetingshuis volgend jaar zomer gereed

VEENENDAAL Volgens de nieuwste planning is de uitbreiding van het Ontmoetingshuis in Veenendaal-Oost eind juli 2017 gereed. Dan worden in ieder geval de twee onderwijsvleugels opgeleverd door aannemer Wijnen Bouw uit Someren, die ook de eerste fase van het Ontmoetingshuis heeft gebouwd.

De drie basisscholen die er permanent worden gehuisvest kunnen dan met ingang van het schooljaar 2017-2018 de nieuwbouw in gebruik nemen.

De uitbreiding gaat 4,4 miljoen euro kosten en dat is binnen het door de raad verstrekte krediet. Basisschool De Bron en de Hervormde Kerk hebben aangegeven permanent te willen worden gehuisvest in het Ontmoetingshuis, in plaats van in het Levenshuis in Veenderij, het zuidelijk gesitueerde deel van Veenendaal-Oost. De huisvesting in het Levenshuis stond voor 2022 op de agenda.

De drie basisscholen hebben ruimte voor maximaal 830 leerlingen. Voor het komend schooljaar zal het nog enigszins behelpen zijn met de beschikbare ruimte, maar dat is volgens betrokkenen een op te lossen probleem. Achter het Ontmoetingshuis zal de aannemer een permanent speelterrein inrichten.

De Hervormde Kerk heeft aanvullende wensen en daarvoor zouden aanpassingen gedaan moeten worden. Het college stelt dat de grote zaal van het Ontmoetingshuis een ontmoetingsplaats is voor de wijk, alle vaste gebruikers van het Ontmoetingshuis en derhalve multifunctioneel moet blijven. De kerk zou de gewenste aanpassingen voor eigen rekening moeten nemen. Dat is geen probleem, heeft het kerkbestuur laten weten.