• Politie

Twee Veenendalers (19) opgepakt na inbraak

VEENENDAAL De politie heeft zondagavond twee mannen uit Veenendaal opgepakt die verdacht worden van het inbreken in een woning aan de Beekseweg in Wehl. De derde man wordt nog gezocht.

Rond 20.15 uur kregen agenten de melding dat er op dat moment drie mannen aan het inbreken waren. Toen de agenten een kleine vijf minuten later bij de woning aankwamen, waren de mannen net weg. Hierop is direct de omgeving doorzocht en zagen agenten de mannen in een nabijgelegen straat lopen. De afstand tussen de agenten en de verdachten was te groot om hen aan te houden. Toen de ze de politie zagen, zetten zij het op een lopen.

AFZETTING Korte tijd later werd de eerste verdachte aangehouden in de wijk bij het station. Omdat de andere twee vermoedelijk ook in de omgeving zouden zijn, is de wijk afgezet. Een getuige gaf ondertussen door dat hij een van de verdachten had zien lopen. Agenten reden direct naar de genoemde straat en troffen hem daar inderdaad aan. Ook hij werd aangehouden. De mannen zitten nog vast.

TIPS De derde man werd niet meer gevonden. De politie is op zoek naar getuigen die gisteren de inbrekers of de inbraak hebben gezien. Contact opnemen kan via 0900-8844, of via het online tipformulier.