• Lyu Jia

Twee Rhenense motoragenten begeleiden reuzenpanda's

RHENEN Hij zit nu nog op het bureau van Veenendaal te wachten, maar straks zet Walter Zijlstra koers richting Schiphol. De agent van politiebureau Rhenen is straks één van de twee motorrijders die de panda's gaat begeleiden naar hun nieuwe verblijf. ,,Dit is een bijzondere rit."

Jeroen van der Veer

Heel Rhenen is momenteel in de ban van Wu Wen en Xing Ya. De twee panda's vliegen momenteel van China naar Nederland, waar ze rond 19.30 uur aankomen op Schiphol. ,,We hebben vanmorgen de route besproken en gaan straks naar de luchthaven. Daar is eerst een persmoment en vervolgens gaan wij naar Rhenen rijden."

Hierbij zijn Zijlstra en Vincent Quint vanuit de politie Rhenen/Veenendaal aangewezen om de vrachtwagen te begeleiden. ,,Er is op het bureau geen ruzie geweest wie dit mocht doen", grapt de agent.

,,Natuurlijk is het voor ons wel bijzonder. Dit gebeurt niet zo vaak. Je merkt dat het land er mee bezig is en dat is mooi om te ervaren. Wij rijden mee voor de veiligheid, maar ook zeker voor de zichtbaarheid."

De verwachting is dat de panda's om half tien vanavond in Ouwehands Dierenpark aankomen. ,,Over de route die wij gaan rijden mag ik nog niets zeggen."