• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Twee kinderen te water in Grift bij Sportlaan (update)

VEENENDAAL Twee jongens van 5 en 6 jaar oud zijn maandagavond te water geraakt in de Grift langs de Sportlaan. De 6-jarige kon al snel uit het water geholpen worden en maakt het volgens de politie goed. De 5-jarige werd door omstanders, die op linie door het water gingen, gered en werd door de hulpdiensten langdurig op de waterkant gereamineerd. Dit slachtoffer is per ambulance onder politiebegeleiding, met spoed naar het UMC in Utrecht gebracht.

De hulpdiensten werden maandagavond even voor half negen massaal opgeroepen voor een waterongeval in Veenendaal. Niet snel na de eerste melding werd ook de traumahelikopter gealarmeerd. De hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen met ambulance, politie en brandweer. Even later waren ook de duikers uit Wijk bij Duurstede en de traumahelikopter aanwezig. De helikopter landde op de velden bij Unitas'48, waarna de arts met een fiets het laatste stukje naar de Sportlaan aflegde.

De melding was dat twee kinderen te water waren geraakt. Bij aankomst van de hulpdiensten was één van hen al op de kant geholpen door een medewerker van het naastgelegen LaVita. Van het ander kind was op dat moment geen enkel spoor te bekennen. De medewerker en andere omstanders bedachten zich geen moment en gingen opnieuw te water. Zij vonden het tweede kind, dat buiten bewustzijn uit het water gehaald werd. Medewerkers van de hulpdiensten vochten vervolgens minutenlang voor het leven van het kind.

Na ruim een half uur werd het kind in een ambulance getild en vervolgens met spoed, onder begeleiding van politiemotoren, naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies gebeurd is, is nog onbekend. De plek wordt door de politie een PD (plaats delict) gemaakt waarna forensisch onderzoek gedaan wordt.