• 112Heuvelrug.nl

Twee jongens beroofd in Veenendaal

VEENENDAAL Twee jongens zijn in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 augustus onder bedreiging van een mes beroofd op de Nordenheem. De recherche zoekt getuigen.

De twee vrienden uit Veenendaal, 15 en 16 jaar oud, liepen rond 00.45 uur op de Nordenheem. Toen ze ter hoogte van het Ontmoetingshuis waren, hoorden ze ineens twee jongens achter hen aanlopen. Eén van de jongens pakte de 15-jarige vast en bedreigde hem met een mes. Het slachtoffer moest op de grond gaan liggen. Nadat hij dit gedaan had, moest hij weer gaan staan.

Hierop werd hij door de verdachte gefouilleerd. De Veenendaler had alleen wat geld bij zich wat de verdachte afpakte. Zijn vriend werd ondertussen aan de praat gehouden door de andere verdachte. De twee verdachten renden vervolgens weg over het fietspad bij de Spiesheem in de richting van de Essenlaan.

SIGNALEMENTEN De verdachte met het mes heeft een licht getinte huidskleur, is tussen de 17 en 20 jaar oud en tussen de 1.75 en 1.85 meter lang. Hij heeft zwart haar en droeg een grijskleurige spijkerbroek met scheurtjes in de stof en witte schoenen. De tweede verdachte heeft ook een licht getinte huidskleur, is tussen de 17 en 20 jaar oud en tussen de 1.80 en 1.90 meter lang. Hij heeft zwart haar dat opgeschoren is, droeg een grijze jas of vest van het merk Stone Island en zwarte schoenen met donkere blokjes.

De recherche is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien van de beroving? Herkent u de verdachten aan de hand van het signalement? Weet u in welke richting zij na de Essenlaan zijn gevlucht? Heeft u andere informatie dat het onderzoek kan helpen? Neemt u dan contact op met de recherche in Veenendaal via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via M-online.