• Archief BDU Media

Transformatie Stationskwartier zichtbaar

VEENENDAAL Het heeft even geduurd en dat kwam door de economische crisis en de stagnatie op de woningmarkt, maar de transformatie van het Stationskwartier is nu zichtbaar aan het worden.

Aanvankelijk was het een industriegebied met enkele straten woningen, in de naaste omgeving van het NS station Veenendaal-Centrum. Nogal wat op deze plek gevestigde industrieën groeiden uit tot nationaal bekende bedrijven. Zoals onder meer Duyvis, Roosvicee en Setter Set. Er werd gesloopt en nieuw gebouwd. De oude Veenendaalhal ging tegen de grond, evenals de voormalige technische school en wat andere gebouwen.

Nu worden, verdeeld over kleine woonblokken, 55 eengezinswoningen in gebruik genomen. In de vier deelgebieden van het Stationskwartier is, behalve woningen ook een medisch centrum gesitueerd, en er komt een moskee. Het zijn duurzaam gebouwde woningen, met huurprijzen van 945 tot 1135 euro. In de woningen is driedubbele beglazing aangebracht, op het dak zonnepanelen en een luchtwarmtepomp zorgt voor opwekking van warmte voor het tapwater en de ruimteverwarming. De gasaansluiting behoort tot het verleden. In grootte variëren de woningen van 117 tot 136 vierkante meter.