• ChristenUnie Veenendaal

Tineke Bette is nieuwe waarnemend voorzitter van de raad

VEENENDAAL Tineke Bette volgt Dick Roodbeen op als eerste waarnemend voorzitter van de gemeenteraad. ,,Met pijn in het hart", heeft Dick Roodbeen afscheid genomen van de functie. Sinds zijn partijgenoot Engbert Stroobosscher is toegetreden tot het college, is Roodbeen fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Tineke Bette was sinds november vorig jaar tweede waarnemend voorzitter. In haar plaats fungeert nu als tweede waarnemend voorzitter Kees Lochtenberg. Gelet op het totaal aantal jaren van raadslidmaatschap komt hij als eerste in aanmerking. Kees Lochtenberg was aanvankelijk raadslid voor de VVD, daarna ging hij als eenmansfractie door onder de naam Liberaal Veenendaal en sinds het begin van deze raadsperiode heeft hij zitting namens Lokaal Veenendaal.

Roodbeen vindt dat hij het voorzitterschap van de fractie niet kan combineren met het voorzitterschap van de raad, wanneer burgemeester Wouter Kolff wordt bevraagd over bijvoorbeeld veiligheid of algemeen bestuur. Roodbeen was in de jaren 2003 tot 2006 wethouder.